26 en 27 april worden er geen pakketten verstuurd in verband met Koningsdag 🤴

🎄 Feestdagen Sluiting 🎉 Wij zijn gesloten op 25 & 26 december en 1 januari.

wiet roken zonder tabak
Picture of bestbud

bestbud

Wiet roken zonder tabak

Inhoudsopgave

Wiet roken zonder tabak

Het roken van wiet, het kan op verschillende manieren. In een joint, vaporizer, pijpje, puur etc. En die laatste manier, is waar we vandaag dieper op in gaan. Zo zijn er wat onduidelijkheden over het roken van wiet zonder tabak, die we nu voor eens en altijd duidelijk zullen maken!

Pure wiet roken

Het roken van wiet zonder tabak, dit klinkt voor de gemiddelde Europeaan misschien als vreemd, maar het is iets typisch Europeaans om tabak bij je wiet te vermengen.

Zo is het bijvoorbeeld in de Verenigde Staten hartstikke normaal om een joint zonder tabak te roken. Ze kijken er zelfs raar op als je wiet met tabak begint te vermengen. Maar waarom roken wij in Europa/Nederland onze wiet vermengd met tabak?

Wiet roken zonder tabak voordelen

Er zitten namelijk enkele voordelen aan het puur roken van wiet, in tegen stelling tot dit te doen met het vermengen van de wiet met tabak. Daarom dat wij deze op een rijtje gezet hebben.

  • Je kunt genieten van de smaak van pure cannabis

Je ervaart dus de volledige aromatische ervaring van wiet zonder dat het gehinderd wordt door de tabak, wanneer je je wiet puur rookt.

  • Er is minder kans op verslaving

Cannabis is over het algemeen veel minder verslavend dan tabak. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat de verslaving voor mensen die cannabis met tabak mengen een stuk hoger lag. Het roken van pure wiet vermindert de kans op het ontwikkelen van een wietverslaving.

  • Een pure cannabis joint betekent een pure cannabis high

Wanneer je wiet rookt, wil je ook de effecten van wiet, niet de effecten van wiet gemend met tabak. De beleving van pure wiet verschilt met gemengde wiet in meerdere opzichten. Zo is de smaak, geur en high anders. De high zelf is veel helderder wanneer de joint puur wordt gerookt. Voor sommige heeft deze heldere high de voorkeur boven de soms te intense high die met een mengsel kan worden verkregen.

  • Het roken van pure cannabis schaadt je smaakpapillen of je reukzin niet zoals tabak

Het is gebruikelijk dat tabaksrokers over een verminderde reuk- en smaakzin klagen. Wiet verhoogt daarentegen de gevoeligheid voor geur en smaak. Pure wiet beïnvloed deze zintuigen niet. Na het stoppen met roken duurt het niet lang om het volledige vermogen van de neus en smaakpapillen terug te krijgen.

Voordelen van het mengen van tabak met wiet

Naast de voordelen van het puur roken van wiet, zijn er ook voordelen aan het mengen van wiet met tabak, namelijk:

  • Je wiet gaat langer mee

Voor vrijwel iedereen die mengt, is dit een van de meest voor de hand liggende voordelen. Voor de meeste mensen is ¼ tot ½ gram wiet genoeg voor een joint, meer is te veel. De meeste pure joints bevatten minimaal één gram, wat dus resulteert in dat gebruikers de wiet vermengen met tabak.

  • Mengen met tabak versterkt het effect van cannabis

Het lijdt geen twijfel dat mengen met tabak op de één of andere manier de effecten van wiet verandert. Nicotine en tabak hebben een eigen effect op de hersenen en wanneer het in combinatie met cannabis wordt gebruikt, lijkt tabak de effecten van wiet te versterken. De high is minder ‘helder’ en meer ‘wazig’, waardoor het gevoel ontstaat dat de high wordt geïntensiveerd.

Delen

Winkelwagen
LEEFTIJDSCHECK!

Om deze website te bezoeken, je in te schrijven en te winkelen moet je 18+ zijn.

Verifieer je leeftijd om toegang te krijgen.

Ben je 18 jaar of ouder?

Verboden toegang

Je toegang is beperkt vanwege je leeftijd.

error: Content is protected !!