26 en 27 april worden er geen pakketten verstuurd in verband met Koningsdag 🤴

🎄 Feestdagen Sluiting 🎉 Wij zijn gesloten op 25 & 26 december en 1 januari.

Wat-kost-wiet
Picture of bestbud

bestbud

Wat kost wiet?

Inhoudsopgave

Wat kost wiet

Wat kost wietWij krijgen vaak verschillende vragen van onervaren klanten over het gebruik van wiet. En één vraag die vaak na boven komt bij deze onervaren klanten, is de vraag hoeveel wiet nou eigenlijk kost en of hier uiteenlopende verschillen in zitten.

In de praktijk blijkt overigens dat "ervaren" wiet gebruikers ook niet altijd even goed de prijs van wiet kunnen inschatten, en vaak té veel betalen voor (de kwaliteit van de) wiet.

Dus ben jij nieuw tot deze wereld en benieuwd of jij goede prijzen betaald voor je wiet. Of je bent benieuwd wat voor prijzen je kunt verwachten, lees dan snel verder!

Wat heeft invloed op de prijs van wiet

Voordat we ingaan op de prijs van wiet, is het goed om eerst even te bespreken wat er invloed heeft op de prijs van wiet en waarom de prijzen zo erg variëren.

Om te beginnen zijn er meerdere verschillende soorten drugs. Omdat over het algemeen drugs illegaal zijn en dus ook in de meeste gevallen illegaal verkocht worden, staat er geen vaste prijs tegenover een drug. Er worden dus ook verschillende prijzen voor deze verschillende soorten drugs gerekend.

Maar óók bij eenzelfde drug kan de prijs erg variëren. De prijs, in het geval van wiet (of hasj), hangt namelijk af van meerdere factoren, zoals: vraag en aanbod, soort strain, kwaliteit, schaarste etc. Voor andere soorten drugs spelen ook de volgende factoren mee: zuiverheid, de mate waarin een drug versneden is, soort dealer en de locatie waar de drug verkregen is etc.

Als we terug kijken naar de laatste jaren, is Nederlandse wiet in 10 jaar al ongeveer 30% in prijs gestegen. Dit komt deels door inflatie, maar ook omdat de vraag naar wiet in de afgelopen jaren behoorlijk is toegenomen.

Hoeveel kost 1 gram wiet

Zoals eerder aangegeven verschillen de prijzen enorm door verschillende factoren, dus zullen we hier met gemiddeldes moeten werken. Als we kijken naar de gemiddelde consumentenprijs van één gram Nederlandse wiet in 2022 dan ligt dat op: €9,59.

De gemiddelde groothandelsprijs voor Nederlandse wiet loopt uiteen van €3 (lage kwaliteit) tot €7,50 (topkwaliteit) per gram.

Daarnaast zijn er ook grote verschillen tussen de Nederlandse en buitenlandse markt, zo betaal je in het buitenland gemiddeld: €4,39 voor één gram wiet (consumentenprijs).

Er zit gemiddeld 0,3 gram in één joint. Je rolt dus ongeveer drie jointjes met een gram wiet. Afhankelijk van de hoeveelheid THC en je tolerantie, is het mogelijk zes keer high te worden met drie joints. Hierdoor is wiet een relatief goedkope drug, en valt wiet in het lage prijs segment.

Hoeveel gram wiet mag je kopen?

Nu we weten hoe duur wiet is en wat invloed heeft op de prijs van wiet. Is het ook handig om te weten hoeveel gram wiet je mag kopen.

Je mag maximaal 5 gram wiet kopen bij een coffeeshop per dag/keer, en bij je hebben. Als je meer dan 5 gram wiet op zak hebt, kan dit als indicatie worden gezien dat de persoon in kwestie wiet verkoopt, en dit is verboden in Nederland.

Kosten zelf gekweekte wiet

Heb je nu na het lezen van deze blog de impressie dat wiet aanschaffen toch wel erg duur is, dan is er nog een andere mogelijkheid.

Namelijk, kweek je eigen wiet! Veel wiet kwekers voor eigen gebruik geven aan dat het een zeer bevredigend gevoel is om op deze manier aan je wiet te komen, in plaats van het zomaar bij de lokale coffeeshop af te halen.

Daarnaast is het financieel ook nog eens zeer gunstig. De precieze investering cijfers en kosten zullen we je besparen. Maar onder gemiddelde omstandigheden, kun je je wiet thuis zelf kweken voor ongeveer €1,00-€1,50 per gram. Dit is dan wel over een periode van minimaal een aantal jaar succesvol kweken.

Delen

Winkelwagen
LEEFTIJDSCHECK!

Om deze website te bezoeken, je in te schrijven en te winkelen moet je 18+ zijn.

Verifieer je leeftijd om toegang te krijgen.

Ben je 18 jaar of ouder?

Verboden toegang

Je toegang is beperkt vanwege je leeftijd.

error: Content is protected !!